Kód pojišťovny

ČPZP – garant jistoty a stability

20.09.2011

Ostrava 20. září 2011 - Nekalým náborovým akcím některých zdravotních pojišťoven čelí v některých regionech klienti České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP). S neetickými způsoby se setkávají například na ulici nebo přímo u svých dveří, kde jsou jim nabízeny produkty Vojenské zdravotní pojišťovny nebo je navštěvují dealeři Všeobecné zdravotní pojišťovny. Lidé pak často podepisují svou přeregistraci pod tlakem a hlavně na základě lživých informací.

„Setkáváme se s dotazy nespokojených klientů, zda je pravdivé tvrzení náborářů Vojenské ZP a Všeobecné ZP o tom, že ČPZP je soukromou zdravotní pojišťovnou, končí, svým pojištěncům nedává nic navíc a nemá smlouvy s lékaři v daném regionu i mimo něj. Takové informace se samozřejmě nezakládají na pravdě. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna je veřejnoprávní institucí, třetí největší zdravotní pojišťovnou v ČR. Je stabilní a finančně zajištěnou organizací, která svým více jak 720 000 klientům garantuje zajištění dostupné, kvalitní a efektivní zdravotní péče a nabízí bohatou škálu preventivních programů. ČPZP má 25 000 smluv se zdravotnickými zařízeními po celé republice, své závazky vůči nim plní včas. Pokud mají naši klienti nějaké nejasnosti, ať si informace ověří na nejbližší pobočce ČPZP nebo na lince informačního centra 810 800 000," poradila tisková mluvčí ČPZP Elenka Mazurová.

Lidé by podle ní měli dávat velký pozor na to, co podepisují. I když své přeregistrace k jiné zdravotní pojišťovně později litují, návrat bývá velice obtížný. „Změnit zdravotní pojišťovnu je podle zákona možné jen jednou za rok," vysvětlila Mazurová.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.