Kód pojišťovny

Na Dnech zdraví ve Válcovnách trub TŽ si prověřilo zdraví na dvě stě lidí

23.11.2011

Poslední Dny zdraví v letošním roce se uskutečnily 22. listopadu 2011 ve společnosti Válcovny trub Třineckých železáren. Svůj zdravotní stav si nechalo prověřit na dvě stě zaměstnanců ostravského výrobce bezešvých ocelových trubek. I tady zorganizovala preventivní vyšetření v areálu podniku Česká průmyslová zdravotní pojišťovna ve spolupráci se zdravotníky Vítkovické nemocnice a společností Třinecké železárny a.s.


Akce nabídla zaměstnancům Válcoven trub TŽ měření krevního tlaku, stanovení hladiny cholesterolu v krvi, hladiny glykemie, měření výšky, hmotnosti a nutriční poradenství, měření tělesného tuku, vyšetření zraku a očního tlaku, cévní vyšetření končetin a měření EKG. Součástí Dnů zdraví byla také poradna s lékařem k výsledkům měření.


„Nejvíce jsem se bál vysokého cholesterolu, ale je to prý ještě v normě," svěřil se po prohlídce s úsměvem jeden z vyšetřovaných zaměstnanců. „Poradil jsem mu, aby jedl méně smaženého sýra a více ovoce a zeleniny," doplnil MUDr. Jaroslav Krátký, sekundární lékař z Vítkovické nemocnice, který účastníkům preventivních vyšetření uděloval rady, jak zdravěji žít.



Česká průmyslová zdravotní pojišťovna v letošním roce zajistila Dny zdraví celkem v šesti významných firmách Moravskoslezského kraje. V hutní společnosti ArcelorMittal Ostrava to bylo dokonce dvakrát, na jaře a na podzim. Jak jsou na tom se zdravím, zjišťovali za dohledu ČPZP rovněž pracovníci Třineckých železáren, Vítkovice Machinery Group, Vítkovických sléváren a Continental Automotive Systems Czech Republic.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.