Kód pojišťovny

Růžový pochod s ČPZP v Olomouci upozorní na rakovinu prsu

28.08.2013

V sobotu 31. srpna 2013 se Smetanovy sady v hanácké metropoli Olomouci opět po roce zabarví dorůžova. V symbolických tričkách zde v pravé poledne vyrazí na čtyřkilometrový Avon Pochod stovky lidí, aby podpořily ženy s rakovinou prsu. Generálním partnerem letošního, druhého ročníku, se stala Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).

„Rakovina prsu je závažné onemocnění, které ročně jen v naší zemi postihne přes 6000 žen, téměř 2000 na něj umírá. Pokud se však nemoc odhalí v samém počátku, lze ji zcela vyléčit. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna se proto snaží poukazovat na důležitost prevence, například letos na jaře jako první zdravotní pojišťovna realizovala akci, v rámci které obvolávala několik tisíc žen napříč celou republikou a zvala je na preventivní prohlídku prsou. ČPZP má již řadu let ve svých preventivních programech nabídku mamografického vyšetření i pro ženy mladší 45 let. Ženám ve věku od 40 do 45 let proplácíme vyšetření pomocí mamografu a ženám mladším 40 let hradíme ultrazvukové vyšetření prsu. Příspěvek na tato vyšetření mohou naše pojištěnky získat v rámci Balíčku Prevence, kde je možno v letošním roce vyčerpat částku až 1000 Kč. Na význam prevence chceme upozornit také podporou Avon Pochodu,“ uvedla tisková mluvčí ČPZP Ing. Elenka Mazurová.

Program začne v 10:00 hodin a zahrnuje řadu atrakcí pro děti i dospělé. Nebude chybět bubenická show, skákací hrad ani kosmetický salón. Pozvání ČPZP na akci přijala i primářka kožního oddělení prostějovské nemocnice MUDr. Marcela Rozkošová, která zájemcům zkontroluje kožní znaménka. Účastníci akce se také mohou zastavit ve stánku ČPZP a dozvědět se informace o nabídce třetí největší zdravotní pojišťovny v ČR, jejich službách a preventivních programech.

První ročník Avon Pochodu se uskutečnil v neděli 2. září 2012. Za zdravá prsa loni podle organizátorů pochodovalo více než 750 lidé v růžových tričkách. Účastníci si na startu koupili zhruba 400 triček, výtěžek z prodeje putoval na podporu boje proti rakovině prsu.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.