Kód pojišťovny

ČPZP v roce 2016 vynaloží na zdravotní služby klientů o téměř miliardu více než letos

Správní rada České průmyslové zdravotní pojišťovny na svém včerejším zasedání projednala a jednomyslně schválila návrh Zdravotně pojistného plánu ČPZP na rok 2016. Rozpočet druhé největší zaměstnanecké zdravotní pojišťovny v České republice je sestaven jako vyrovnaný.

ČPZP ve svém zdravotně pojistném plánu na rok 2016 plánuje, že na zdravotní služby poskytnuté jejím klientům vynaloží celkem 26,2 miliardy korun. To je o cca 0,8 miliardy korun více, než je očekávaný předpoklad za rok 2015. Náklady na lůžkovou zdravotní péči dosáhnou přibližně 13 miliard korun a proti roku 2015 by se měly zvýšit téměř o půl miliardy. V segmentu ambulantní péče dojde k meziročnímu navýšení o více než 0,2 miliardy korun více na celkových 8,1 miliardy korun. Rezervní fond České průmyslové zdravotní pojišťovny je řadu let naplňován a je udržován ve výši, která je stanovena zákonem.

„Zdravotně pojistný plán ČPZP je sestaven v souladu s dlouhodobou strategií pojišťovny udržet do budoucna vyrovnanou bilanci hospodaření s prostředky veřejného zdravotního pojištění,“ uvedla tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

ČPZP pro rok 2016 plánuje, že bude zajišťovat zdravotní služby pro 1,23 milionu pojištěnců.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.