Kód pojišťovny

Nejžádanější bonus zdravotní pojišťovny? Příspěvek na očkování proti klíšťové encefalitidě

Nejvíce využívaným programem na prevenci zdraví se v roce 2016 stal příspěvek na očkování proti klíšťové encefalitidě, následně příspěvek pro těhotné a na třetím místě příspěvek na léčebný tělocvik a regeneraci. Vyplývá to ze statistik České průmyslové zdravotní pojišťovny.

Veřejnost se již naučila, že zdravotní pojišťovna se může stát významným partnerem v péči o zdraví a více si všímá, co jednotlivé zdravotní pojišťovny nabízejí. Preventivní programy České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP) dokonce nezávislá odborná porota organizace HealthCare Institute označila jako vůbec nejlepší preventivní programy roku 2016.

„Nabídka preventivních programů ČPZP je sestavována tak, aby byla využita co nejširším okruhem pojištěnců. Každý si tak i v loňském roce mohl najít, co mu nejvíce vyhovuje,“ uvádí tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

Z celkových nákladů na preventivní programy se vyčerpalo přes 9,8 milionu Kč na příspěvky na očkování proti klíšťové encefalitidě, dalších 8,1 milionu Kč se využilo na program Manažerka svého mateřství a 7,7 milionu Kč bylo vyplaceno na příspěvcích na léčebný tělocvik a regeneraci. 

Přehled vybraných preventivních programů ČPZP a jejich čerpání za rok 2016

Preventivní program

Počet čerpání

Částka čerpání v Kč

Očkování proti hepatitidě

   5822

2 499 045

Očkování proti klíšťové encefalitidě

24 520

9 842 626

Očkování proti pneumokoku /děti

   4456

2 083 495

Plavecké kurzy

12 356

3 691 405

Manažerka mateřství

   8516

8 110 343

Vitamíny pro děti a mládež

60 000

2 700 000

Letní tábory

   8744

2 600 000

U klientů všech věkových skupin je velmi oblíbené zvýhodněné či zcela bezplatné plavání v bazénech ve vybraných městech, na něž v roce 2016 pojišťovna přispěla částkou přesahující 4,1 milionu Kč.

V roce 2017 je ČPZP, druhá největší zaměstnanecká zdravotní pojišťovna v zemi, připravena obhajovat post nejlepších preventivních programů mezi zdravotními pojišťovnami a na prevenci chce vydat dvojnásobek loňské skutečnosti. Náklady na preventivní programy v ČPZP jsou totiž plánovány ve výši 208 milionů korun proti 110 milionům korun loňského roku s tím, že pojišťovna k tomuto významnému růstu použije i prostředky z provozního fondu.

Ve svých letošních programech ČPZP navýšila poskytované příspěvky a zavedla řadu nových, mezi klienty poptávaných preventivních programů. „Rodiče jistě ocení příspěvek 1000 Kč pro děti nemocné celiakií, příspěvek na školu či školku v přírodě, příspěvek na prevenci zhoršení diabetes či až 500 Kč na produkty pro zdravý rozvoj či cvičení dětí do 2 let věku. Děti do 18 let věku tak mohou získat na prevenci až 1500 Kč. Nemocné děti se navíc mohou přihlásit na ozdravně léčebné pobyty, které ČPZP tradičně pořádá v klimaticky příznivých lokalitách,“ uvádí některé z výhod mluvčí Mazurová.

Oblíbený program Manažerka svého mateřství se také dočkal navýšení až na 1500 Kč, kdy těhotné ženy mohou příspěvek čerpat na těhotenské kurzy či nadstandardní vyšetření a péči. U dalších programů došlo rovněž ke zvýšení příspěvku, pro seznámení s nimi doporučujeme internetové stránky pojišťovny www.cpzp.cz, kde jsou podrobně rozepsány i podmínky pro jejich čerpání.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.