Kód pojišťovny

Při volbě zdravotní pojišťovny sledujte, zda má smlouvu s lékaři

 

Pokud nejste spokojeni se stávající zdravotní pojišťovnou a přemýšlíte o změně, nezaměřujte se jen na nabídku preventivních programů. Zajímejte se především o to, zda vybraná pojišťovna má smlouvu s vašimi lékaři. Zdravotní pojišťovnu lze změnit jednou ročně vždy k 1. lednu nebo k 1. červenci. Nejbližší termín pro podání přihlášky k nové pojišťovně vyprší 31. března 2017.

„Před každou změnou doporučujeme se u vybrané zdravotní pojišťovny nejprve informovat, jestli má uzavřenou smlouvu s vašimi lékaři (především praktický lékař, stomatolog, gynekolog) a zjistit si, kde se nachází nejbližší pobočka. Ač se dá většina záležitostí dnes řešit již elektronicky, návštěvě pobočky se klienti nevyhnou, pokud si budou chtít vyzvednout například vitamíny pro své děti,“ vysvětluje tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

Správně zvolená zdravotní pojišťovna se pak stane vaším partnerem v péči o zdraví na řadu let. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna je zajímavou volbou pro celou rodinu, její programy označila nezávislá odborná porota organizace HealthCare Institute za nejlepší preventivní programy roku 2016.

Pro rok 2017 navýšila ČPZP příspěvky na prevenci a zavedla řadu nových, klienty často poptávaných příspěvků. Nabídka je sestavena tak, aby byla využita co nejširším okruhem pojištěnců. Každý si tak může najít, co mu nejvíce vyhovuje. „Rodiče ocení příspěvek 1 000 Kč pro děti nemocné celiakií, příspěvek na školu či školku v přírodě, příspěvek na prevenci zhoršení diabetes či až 500 Kč na produkty pro zdravý rozvoj či cvičení dětí do 2 let věku. Děti do 18 let věku tak mohou získat na prevenci až 1 500 Kč. Nemocné děti se navíc mohou přihlásit na ozdravně léčebné pobyty, které ČPZP tradičně pořádá v klimaticky příznivých lokalitách,“ uvádí některé z výhod Elenka Mazurová.

Navýšení až na 1 500 Kč se dočkal i jeden z nejoblíbenějších programů - Manažerka mateřství. Těhotné ženy mohou příspěvek čerpat na těhotenské kurzy či nadstandardní vyšetření a péči. U dalších programů došlo rovněž ke zvýšení příspěvku, například na očkování mohou děti do 18 let získat až 1 500 Kč a dospělí až 700 Kč. Příspěvek na očkování proti klíšťové encefalitidě patří v ČPZP k bezkonkurenčně nejvyužívanějším příspěvkům, velmi oblíbené u klientů všech věkových skupin je zvýhodněné či zcela bezplatné plavání v bazénech ve vybraných městech a příspěvek na léčebný tělocvik a regeneraci.

Zvláštní péči věnuje zdravotní pojišťovna klientům, kteří pomáhají ostatním. Noví dárci krve a krevní plazmy získávají od ČPZP až 500 Kč, ostatní kromě vitamínů po každém odběru mohou čerpat v závislosti na počtu odběrů příspěvek až do výše 3 500 Kč.

ČPZP však nabízí klientům mnohem víc, než jen příspěvky – mobilní aplikaci ZDRAVÍ V MOBILU, široké spektrum on-line služeb, slevové a věrnostní programy, SMS připomínky preventivních prohlídek, atd.

Přihlásit se k ČPZP lze nejen na jejích pobočkách, ale také on-line na www.cpzp.cz/registrace. Po vyplnění registračního listu pojištěnce následně kontaktuje kurýr zdravotní pojišťovny a domluví se s ním na podpisu Evidenčního listu pojištěnce. Pojišťovna rovněž odhlásí nového klienta od stávající zdravotní pojišťovny, takže jedinou povinností klienta zůstane oznámit změnu pojišťovny svému zaměstnavateli a praktickému lékaři.

Bližší informace o ČPZP a jejích programech, nabídkách a službách získají zájemci na www.cpzp.cz, na infolince 810 800 000, nově i na telefonním čísle 597 089 205, nebo na kterékoliv pobočce ČPZP.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.