Kód pojišťovny

ČPZP loni vydala na léčbu téměř 27 miliard Kč. Výsledky za rok 2016 schválila Správní rada ČPZP

Ostrava, 26. dubna 2017 - Správní rada České průmyslové zdravotní pojišťovny na svém dnešním řádném zasedání projednala a jednomyslně schválila Výroční zprávu ČPZP za rok 2016. Druhá největší zaměstnanecká zdravotní pojišťovna v České republice loni vynaložila na léčbu svých klientů celkem 26,8 miliardy Kč, což je o 1,6 miliardy více než v roce 2015. Na jednoho pojištěnce připadlo v průměru 21 708 Kč.

Náklady pojišťovny na lůžkovou zdravotní péči přesáhly částku 12,9 miliardy Kč a proti roku 2015 byly vyšší o více než 0,7 miliardy. O více než 650 milionů se meziročně zvýšily i náklady na ambulantní péči, které činily 8,6 miliardy Kč. Na lázeňskou rehabilitační péči svých klientů vynaložila ČPZP 388 milionů korun proti 358 milionům v roce předcházejícím.

„Výsledky hospodaření potvrzují, že Česká průmyslová zdravotní pojišťovna je stabilní, zdravá a prosperující instituce, schopná svým pojištěncům garantovat vysoce kvalitní a dostupné zdravotní služby,“ uvedl k hospodářským výsledkům předseda Správní rady ČPZP Mojmír Kašprišin.

„Všechny cíle vytýčené zdravotně pojistným plánem se podařilo splnit a efektivním hospodařením s prostředky veřejného zdravotního pojištění si pojišťovna vytvořila předpoklady pro včasné platby poskytovatelům zdravotních služeb nejen v roce 2016, ale i pro rok 2017. Výsledky dokládají, že ČPZP je jedna z nejlépe fungujících zdravotních pojišťoven v České republice a důvěru svých pojištěnců si zaslouží,“ zdůraznil generální ředitel České průmyslové zdravotní pojišťovny Petr Vaněk.

ČPZP zaznamenala v loňském roce přírůstek 20 340 klientů, když k 31. 12. 2016 registrovala celkem 1 234 902 pojištěnců. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna se dlouhodobě řadí mezi tři největší zdravotní pojišťovny v České republice.

ČPZP s vybranými prostředky hospodaří odpovědně, takže ve svém hospodaření není odkázána na žádnou finanční výpomoc ani nečerpá úvěr. Své závazky poskytovatelům zdravotních služeb plní řádně a včas a nemá vůči nim žádné závazky po lhůtě splatnosti.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.