Kód pojišťovny

ČPZP vrací klientům na přeplatcích přes 300 tisíc korun

Ostrava, 23. května 2017 – Částku přes 300 tisíc korun vrací v těchto dnech Česká průmyslová zdravotní pojišťovna 175 pojištěncům, kteří v prvním letošním čtvrtletí překročili takzvaný ochranný limit na doplatky za léky.

„Přeplatky nad limit za první čtvrtletí dosáhly téměř 327 tisíc korun. Nejvyšší přeplatek činil 7834 korun a byl vrácen muži z Ostravy v Moravskoslezském kraji,“ upřesnila tisková mluvčí ČPZP Elenka Mazurová. Za celý loňský rok vracela pojišťovna na přeplatcích částku 8,2 milionu korun, tedy zhruba o půl milionu Kč více, než za rok 2015.

Informace o vrácení přeplatku za první letošní čtvrtletí společně s poštovní poukázkou odešle ČPZP  v úterý 23. května, na bankovní účty budou přeplatky odeslány v pondělí 29. května.

Ze zavedených poplatků se hradí pouze 90 Kč za pohotovostní službu, jde však o nezapočitatelný poplatek. Do limitu regulačních poplatků se dnes započítávají pouze doplatky za léčiva nebo potraviny pro zvláštní lékařské účely. Přehled poplatků může pojištěnec České průmyslové zdravotní pojišťovny získat písemně nebo prostřednictvím své e-přepážky, tedy přes webové stránky pojišťovny, nebo v mobilní aplikaci ZDRAVÍ V MOBILU.

Roční limit je pro dospělého člověka stanoven na 5000 korun a je to maximální suma, kterou může zaplatit ze svého pacient za zdravotní služby. Pro děti do 18 let a seniory nad 65 let je ochranný limit poloviční, tedy 2500 korun. I po překročení musí pojištěnec dále platit započitatelné doplatky za léky.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.