Kód pojišťovny

Cestovní pojištění chrání na cestách

Ostrava, 27. června 2017 – S blížícím se koncem školního roku odstartuje hlavní sezona dovolených a s nimi i časté cesty do zahraničí, ať již k moři či do hor. Při plánování prázdninového rozpočtu doporučuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna nepodceňovat uzavření cestovního pojištění.

Riziko úrazu či nehody je v letních měsících podstatně vyšší než po zbytek roku. Vzhledem k tomu, že účty za ošetření či léčbu v zahraničí mohou být nepříjemně vysoké, není radno cestovat bez uzavřené pojistky. Vždyť i obyčejné koupání v moři s sebou nese nečekaná rizika. Přesvědčil se o nich muž, kterému při pobytu v USA vlna z oceánu způsobila zlomeninu krční páteře. Celkový účet činil 4,5 mil. Kč. Jiný český občan byl během svého pobytu na Miami Beach v USA hospitalizován s bolestmi břicha. V nemocnici strávil čtyři dny a „vyležel si“ účet ve výši 945 000 Kč. Kdyby tito muži neměli uzavřené cestovní pojištění, museli by vše hradit sami.

V cestovním pojištění dnes nejde jen o pojištění léčebných výloh či pojištění úrazu. Sjednat si lze i pojištění odpovědnosti, zavazadel a řady dalších neovlivnitelných faktorů, stornem cesty počínaje a únosem letadla konče. Pokud se chystáte na cestách vykonávat nějaký adrenalinový či nebezpečný sport, například vysokohorskou turistiku v náročném terénu (ferrata) nebo rafting, je potřeba pojistit připojištění sportovní cesty, které lze uzavřít na pobočkách ČPZP. Výhodou uzavřeného cestovního pojištění je, že se v případě potíží na cestách máte na koho obrátit. Asistenční služba, která je nedílnou součástí uzavřeného cestovního pojištění, poskytne v případě potřeby tlumočnickou pomoc, klienta nasměruje do zdravotnického zařízení či se s ním přímo spojí a vše s ním dohodne. Asistence je samozřejmě k dispozici 24 hodin denně po celý rok.

Jak se pojistit na cesty a v jakém předstihu, vysvětluje Elenka Mazurová, tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny: „Asi nejpohodlnější je uzavřít cestovní pojištění on-line. Platné může být již od následujícího dne, jen při cestách do oblastí zařazených v kategorii „celý svět včetně USA“, je třeba počítat s tím, že den počátku pojištění lze nastavit nejdříve za 14 dní. Pojistit se lze samozřejmě i přímo na pracovištích ČPZP, a to od téhož dne. Dobu odkladu při cestách do USA je možné zkrátit i na pouhé 3 dny, právě při uzavření pojistné smlouvy přímo na pobočce ČPZP.“

Pokud stále váháte, jestli je lepší si dojít osobně na některou z poboček pojišťovny ČPZP nebo se pojistit on-line, má mluvčí  České průmyslové zdravotní pojišťovny jednoduchou radu: „Až do konce června poskytujeme na on-line sjednané cestovní pojištění slevu 10 %. Děti do 1 roku pojistíme zcela zdarma, pokud se pojistí s nimi on-line i dospělá osoba. ČPZP nabízí i skupinové slevy od tří osob a slevy pro studenty do 25 let.“

Pro úplnost dodejme, že cestovní pojištění je třeba vybírat nejen podle ceny samotného pojištění či dostupnosti asistenčních služeb, ale i s ohledem na limit plnění u léčebných výloh. Ten je u cestovního pojištění poskytovaného ČPZP 10 mil. Kč.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.