Kód pojišťovny

Ulehčíme podnikatelům při podání přehledů o příjmech a výdajích

Pokud podnikáte, neboli jste osoba samostatně výdělečně činná (OSVČ), pak jistě víte, že musíte své zdravotní pojišťovně předložit přehled svých příjmů a výdajů. Možná ale nevíte, že s Českou průmyslovou zdravotní pojišťovnou můžete komunikovat elektronicky, a to i v případě, že potřebujete podat Přehled o příjmech a výdajích OSVČ za rok 2019.

Jaké jsou výhody Elektronické přepážky ČPZP? „Elektronická přepážka umožní OSVČ zadávat data do přehledného formuláře. Aplikace zpracuje výpočty a před odesláním upozorní na případné nedostatky podání, například na nedoložené povinné přílohy, či na chybějící nebo nedostatečně vyplněné údaje,“ vysvětluje tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

Samozřejmostí je i elektronické potvrzení o doručení formuláře do osobní schránky v Elektronické přepážce. Pokud si OSVČ s vyplňováním formuláře neví rady, v aplikaci je rovněž poučení pro zpracování přehledu podle zákonem stanovených podmínek.

To však není výčet všech přínosů, které OSVČ umožňuje elektronická komunikace s ČPZP. „OSVČ může přes Elektronickou přepážku požádat nejen o přehled záloh, které na zdravotním pojištění zaplatila, ale také o vyúčtování pojistného a penále. Elektronickápřepážka ČPZP ale ušetří cestu na pobočku a tím i drahocenný čas i vpřípadě, kdy OSVČ potřebuje nahlásit změnu kontaktních údajů,“ uzavírá mluvčí Mazurová.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.