Kód pojišťovny

ČPZP zvyšuje příspěvek na letní tábory dětí na 1500 Kč. Nově zavádí příspěvek na paruky a na PCR test COVID-19

Ostrava, 30. června 2020 – Nabídku preventivních programů České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP) opět obohatí několik novinek. Vedle vyššího příspěvku na letní tábory dětí zavádí třetí největší zdravotní pojišťovna v ČR od července zcela nový příspěvek na paruky pro onkologicky nemocné pacienty a také příspěvek na test onemocnění COVID-19.

Příspěvek na letní pobytové i příměstské tábory se od 1. 7. 2020 u ČPZP zvyšuje o 500 Kč, tedy z 1000 na 1500 Kč. Pojištěnci ČPZP, kteří si sami zažádají o PCR test COVID-19, mohou nově čerpat příspěvek do výše 600 Kč. Až 2000 Kč pak mohou čerpat onkologicky nemocní pacienti na paruky.

„Navýšením příspěvku u letních táborů chceme ještě více zatraktivnit nabídku programů pro děti. Vzhledem k omezeným možnostem zahraniční dovolené je naší snahou podpořit pohyb dětí v tuzemsku,“ vysvětluje tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová a dodává: „V případě paruk pro onkologické pacienty jsme vnímali dluh vůči našim pojištěncům, protože už v průběhu loňského roku došlo ke zrušení částečné úhrady na paruky z prostředků veřejného zdravotního pojištění. Proto jsme rádi, že můžeme onkologicky nemocným pacientům pomoci alespoň příspěvkem z preventivních programů.“

A příspěvek na test COVID-19? „V průběhu koronavirové krize jsme nechtěli populisticky rozdávat příspěvky na dezinfekci nebo na roušky, které stejně nebyly k dostání. Proto tento příspěvek nabízíme až nyní, tedy v době, kdy podle nás má smysl přispět na PCR test, o který si z různých důvodů požádá samoplátce,“ doplňuje mluvčí Mazurová.

Během pandemie a nouzového stavu uzavřely zdravotní pojišťovny své pobočky, což se samozřejmě projevilo na poklesu čerpání preventivních programů. „Na uzavření poboček jsme zareagovali prodloužením doby na předložení dokladů ze standardních 3 měsíců na 6 měsíců. Nechtěli jsme, aby naše klienty trápily obavy z toho, že by jim propadl příspěvek, protože by doklad nestihli včas předložit. Při vyřizování žádostí o příspěvky jsme klienty odkazovali na možnost zaslat požadavek poštou, vyřídit příspěvek jednoduše přes mobilní aplikaci, nebo jsme je požádali o trpělivost s tím, že si o příspěvek mohou požádat po opětovném otevření poboček. Nikdo z pojištěnců ČPZP o příspěvek nepřišel,“ ujišťuje tisková mluvčí ČPZP.

Nejoblíbenějšími programy v ČPZP jsou dlouhodobě příspěvky na očkování a program Pravidelný pohyb. Na tom nezměnilo nic ani onemocnění COVID-19. Na očkování letos ČPZP v rámci preventivních programů přispěla k polovině měsíce června částkou téměř 28 milionů korun, zatímco na program Pravidelný pohyb se za stejné období vyčerpalo 12 milionů korun. „Pořadím oblíbených programů v nejbližší době ale určitě zamíchá příspěvek na letní tábory, kde i díky zvýšené částce očekáváme velký zájem o čerpání,“ konstatuje Mazurová.

Novinkou je možnost registrace do E-přepážky přes mobilní aplikaci

Možnost proplácení preventivních programů prostřednictvím mobilní aplikace Zdraví v mobilu nabídla ČPZP svým klientům letos v lednu.Zájem o využívání této možnosti průběžně roste. „Například v únoru jsme evidovali 559 žádostí o proplacení preventivních programů, za květen už jich bylo 1588.V mobilní aplikaci je už funkční zásadní novinka a tou je možnost registrace do E-přepážky pro pojištěnce ČPZP. Pojištěnci se nyní na portál pro snadnou elektronickou komunikaci se svou zdravotní pojišťovnou mohou zaregistrovat jednoduše online. Další novinky připravujeme,“ uzavírá tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.