Kód pojišťovny

Reflexologie ruky

Ilustrační obrázek

Touto dostupnou formou alternativní medicíny můžeme pomoci sobě samému i svým blízkým. Jedná se o doplňkovou terapii, která se aplikuje tlakem na ruce. Lze ji použít k orientační diagnostice a k léčení různých zdravotních potíží. Nohy a ruce jsou zrcadlem našeho těla a tlakem na reflexní body ovlivňujeme jednotlivé části těla.  Kontrolovaným tlakem na přesně vymezený reflexní bod ruky může terapeut rozpoznat a léčit problémy, kterékoli části těla nebo orgánu. Každý jednotlivě vymezený reflexní bod je spojen s konkrétní částí těla. Terapie jednotlivých orgánů a částí těla promocí reflexní léčby spočívá v korigování celkové energetické nerovnováhy v lidském organismu.

Působení tlaku

Vyvíjený tlak by měl být výrazný, ale ne hrubý. Malý tlak by mohl být neúčinný, ale příliš velký tlak může být pro masírovaného nepříjemný nebo až bolestivý. Intenzitu tlaku je nutné přizpůsobit reakci pacienta, kterou je třeba neustále sledovat. Citlivost pacientů na reflexní masáž je různá. Obecně můžeme říct, že platí, že čím je ruka jemnější a kostnatější, tím je potřeba vyvinout menší tlak. Opatrní bychom měli být, jestliže je ruka poraněná a oteklá. V takových případech je vhodnější masírovat nohu.

Vlastní provedení

Před provedením samotné masáže je vhodné ruce prohřát v lázni teplé vody. Je vhodné ruce masírovaného protřít měkkým froté ručníkem, jemně promnout, pohladit a uvolnit. Následně přikročíme k vlastní reflexní masáži. Masáž provádíme konečky prstů a palcem. V průběhu masáže by měl palec zůstávat v neustálém kontaktu s masírovanou pokožkou a pohybovat se po velmi malých úsecích z jednoho místa na druhé. Palec je stále pokrčený a jeho stálý sklon umožňuje působit rovnoměrným tlakem. Při masáži nepoužíváme žádný masážní prostředek.

Bolesti kloubů

Bolestmi kloubů trpí velká část populace. K výživě a regeneraci bolestivých kloubů jsou nepostradatelné kolagenní peptidy. Proto je důležité zásobit kloubní tkáně potřebnými kolagenními peptidy a také aminokyselinami, protože zvyšují tvorbu kolagenu o 100% a to umožňuje regeneraci chrupavek, kostí, vazů atd. Jejich předností je, že mohou být užívány trvale, protože nezpůsobují žádné vedlejší negativní účinky ani zažívací potíže. Vhodné přípravky lze zakoupit ve formě instantních nápojů.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.