Kód pojišťovny

Krásné ruce

Ilustrační obrázek

Určitě se často potýkáme s pocitem, že jsou naše ruce nepříjemně vysušené. Ve většině případů pomůže mastnější krém, ale v některých případech se na rukou tvoří nepříjemné prasklinky. Příčina je v tom, že kožní mazové žlázky nevylučují dostatek tuku. Kromě toho suchá pokožka je podrážděná, svědí a zanedbání těchto problémů může vyústit až v topický ekzém.

Ochrana rukou

Ten, kdo chce mít krásné ruce, by neměl zapomínat na gumové rukavice, které by měly být samozřejmostí při uklízení a práci s agresivními chemikáliemi. V případě suché kůže na rukou bychom neměli používat klasická mýdla nebo sprchové gely, ale raději bychom měli sáhnout po koupelovém oleji. Velkým nepřítelem jsou agresivní čistící prostředky, lepidla, rozpouštědla a jiné silné chemikálie ničící buňky ve svrchní vrstvě kůže.

Hodně mazat

Suchou kůži rukou bychom měli především hodně mazat. Není nutné používat drahé přípravky, klidně postačí obyčejná hustá mast, vazelína nebo ztužený rostlinný tuk. Vhodné je důkladně ruce namazat na noc a schovat je do bavlněných rukavic.

Parafínový zábal

Jedná se o velmi starou techniku, ale její účinek je stále perfektní. Vlastní parafín se aplikuje tak, že se roztaví do příjemně teplé lázně. V této lázni se následně smočí ruce a po jejich vynoření parafín okamžitě ztuhne. Ideální je tento proces opakovat třikrát, tím se dosáhne vytvoření silné parafínové vrstvy. Takto ošetřené ruce se zabalí do nahřátého ručníku a celý zábal se nechá působit přibližně 20 minut.

Správná manikúra

Ke krásným rukám patří také upravené nehty a aby tak působily, musí být manikúra provedena správně. Vlažná nebo mírně teplá voda s trochou pěstícího mýdla a několika kapkami esenciálního oleje připraví nehty na další péči. Přebytečnou kůžičku v oblasti nehtového lůžka jemně zatlačíme zpět. Pilování nehtů bychom měli provádět skleněným nebo papírovým pilníkem. Na odlakovaný nehet dáme vrstvu základního laku a na něj naneseme vlastní barevný lak. Pokud chceme náročnější zdobení a úpravu nehtů, můžeme se svěřit do rukou odborníka. Odměnou nám budou krásné a pěstěné ruce, které o nás mnohé napoví.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.