Kód pojišťovny

Pozitivní myšlení

Ilustrační obrázek

Na toto téma bylo již řečeno a napsáno mnohé. O tom, zda v životě uspějeme  a dosáhneme toho, co potřebujeme však vždy jen pozitivní myšlení nestačí a rozhodují zde ještě také  jiné faktory. Nelze však upřít, že pozitivní myšlení je zdrojem energie pro tělo a negativní energie naopak tělo vyčerpává. Jakmile se naučíme pozitivně myslet, bude pro nás také snadnější si pozitivní myšlení udržet. Pokud nás opustí pozitivní myšlenky a na jejich místo se dostaví myšlenky negativní, nevyhneme se ani hmatatelné fyzické reakci. Je to stejné, jako bychom náhle přišli o zdroj energie.

Vytrvalost a houževnatost

Zdravé pozitivní myšlení vytlačuje především váhavost a člověk se snaží být optimistický do poslední chvíle. Dokonce i lidé, kteří získali vysokou kvalifikaci zažívají pochybnosti o sobě samotných, když mají přejít na novou pracovní pozici. Přirozenou reakcí mnoha lidí je, že novou situaci nezvládnou. Lidé jsou nervózní a pociťují obavy. Někteří lidé se začnou zabývat svým duševním rozpoložením do té míry, že  se prakticky o nic dalšího nestarají. Když se naučíme přijímat nepříjemné pocity nejistoty jako součást své přípravy na nepříjemnou situaci nebo výkon, vyplyne z naši nervozity i něco pozitivního.

Soustředění na cíl

Jednou z možností, jak ze své mysli vytěsnit negativní pocity, spočívá v pevném soustředění na cíl. Strach je emocí, která nás nesmírně svazuje a má mnoho podob. Především nás strach vede k omezení činnosti dalších tělesných systémů, které nejsou potřebné pro odvrácení hrozby. V malých dávkách je strach potřebný, protože bychom jinak neměli pud sebezáchovy.

Myšlení

V žádném případě bychom neměli podceňovat sílu svých myšlenek. Říká se, že trvá nejméně 30 dní než se nějaká nová pravidelně opakující činnost pro nás stane zvykem, a proto i pozitivní myšlení je nutné si „nacvičit". Čím více si uznáváme naši vlastní důstojnost lidské bytosti, tím více si vážíme svých schopností, a tím snadněji se naše myšlení snaží ujistit, že naše situace odpovídá našemu pozitivnímu obrazu o nás samotných. Určitě je potřebné jít zlatou střední cestou a nemít zbytečně hlavu v oblacích. Pokud dokážeme přesvědčit sami sebe, že dokážeme být úspěšní, zajisté se objeví příležitosti, které se nám k našemu cíli budou hodit.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.