Kód pojišťovny

Pryč s tukem

Ilustrační obrázek

Ten, kdo chce spalovat tuky, potřebuje ty správné enzymy. Metabolismus tuků může za správných okolností perobíhat v našem těle každý den. Mezi tukem a cukrem je jeden malý rozdíl. Ke spalování tuků je zapotřebí o deset procent více kyslíku. Člověk může své tělo naučit, aby  zásoby cukru využívalo šetrně. Ten, kdo spaluje cukr, nemá žádnou výdrž, ale naopak energie toho, kdo čerpá z tukové zásoby, je takřka neomezená.

Kolagen, svaly a celulitida

Pokud namáháme své svaly do únavy, dochází k produkci kolagenu a elastinu. Svaly nedělají pouze samy pro sebe, ale také pro cévy a především pro vazivo. To je ta tkáň, které si začneme všímat až za situace, kdy se nám na těle objeví nepěkné dolíčky, které se jmenují celulitida. Svaly produkují látky, které odstraňují celulitidu. Napínají vazivo, opět nám vytvarují pozadí a kůže na stehnech se vypne.

Rozhýbejte svůj metabolismus

O síle metabolismu hovoříme, tehdy, když svaly spalují tuk. K tomu je můžeme přimět také tím, co jíme, popř. nejíme. Sacharidy zastavuj spalování tuků. Metabolická síla potřebuje bílkoviny, esenciální mastné kyseliny z ryb, oliv, ořechů. Naše tělo dále potřebuje vitaminy, minerály a rostlinné biolátky. Svůj metabolismus můžeme rozhýbat následujícím způsobem:

  • jezte bílkoviny několikrát denně a to bez tuku
  • zapomeňte na unavující živočišné tuky
  • esenciální mastné kyseliny z ryb, oliv a ořechů probouzejí naši mysl
  • dopřejte si množství rostlinných živin ze zeleniny a kyselého ovoce
  • nezapomeňte na dostatek jódu pro energetickou centrálu
  • povzbuďte svůj metabolismus pomocí selenu
  • dostatek hořčíku, fosforu a železa

Svaly milují bílkoviny

Ve svalech se ukládají aminokysleiny, což je základní materiál pro jejich tvorbu.V případě, že hladovíme a nedodáváme tělu bílkoviny, tak se svalstvo ztrácí. Podle tréninkového cíle přijímáme bílkoviny buď před tréninkem nebo po něm. Vyšší zásoby bílkovin ve svalech jsou pravou výhodou pro přežití v přírodě, protože dodávají tělu stavební látku pro imunitní systém a opravu buněk.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.