Kód pojišťovny

Hra s vůněmi

Ilustrační obrázek

Vůně byly odpradávna samozřejmou „výbavou“ ženy. Afrodiziakální vlastnosti vůní byly známy již od sedmnáctého století. Množství vonných kompozic rozhoduje o délce působení a také o ceně výrobku. Parfém je nejsilnější a obsahuje 20-30% vonné kompozice v koncentrovaném alkoholu. Eu de parfum (parfémovaná voda) obsahuje 4-8 % vonné kompozice, Eau de toilette (toaletní voda) obsahuje 4-8 % vonné kompozice a Eau de cologne obsahuje pouze 3-5% vonné kompozice.

Jak správně používat vůně?

Jestliže si chceme koupit parfém, neměli bychom nikdy zkoušet více než čtyři vzorky, protože poté se naše citlivost výrazně snižuje a náš nos je „zmaten“. Nový parfém vyzkoušejte přímo na své vlastní pokožce, protože parfém voní na každé pokožce zcela odlišně. Po nanesení parfému se doporučuje počkat deset minut, než dojde k rozložení vůně. Parfém je potřeba nanášet s mírou a nanášet by se měl na místa, kde se parfém pozvolna plně rozvoní (boltce, jamka pod krkem, zápěstí, pod koleny). V případě, že máme suchou pleť, měli bychom se vonět trošku intenzivněji intenzivněji v zimě a v chladném počasí. Po koupání má pokožka otevřené póry a vůně se daleko lépe vstřebává a také vydrží delší dobu. V případě, že jdeme na ples nebo večírek, můžeme použít těžší orientální a kořeněné vůně.

Vonné koupele

Vonná koupel pomáhá zbavit organismus toxických látek, zmírňuje kloubní ztuhlost, pomáhá k celkové relaxaci a regeneraci organismu. Oleje velmi snadno pronikají kůží a přitom se současně pokožka stává hebkou a je ji dodávána nádherná bylinková nebo květinová vůně. Podstatná je teplota koupele a čas, který v koupeli strávíme. Příliš horká koupel organismu škodí, protože rozšiřuje cévy a kapiláry a dochází tak k zrychlení srdeční činnosti. Horkou koupel bychom rozhodně neměli používat v případě, že trpíme křečovými žilami, hemeroidy, hypertenzí nebo v období gravidity. Po koupeli, který by neměla překročit 15-20 minut by měl následovat suchý zábal a měli bychom ještě 20 minut zůstat v klidu a relaxovat.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.