Kód pojišťovny

Pečujeme o pleť

Ilustrační obrázek

Je naprosto přirozené, že každá žena se chce líbit. V našem obličeji se odráží vše (náš věk, emoce, geny apod.). Bohužel s přibývajícím věkem ztrácí naše pokožka elasticitu a my začínáme pozorovat první vrásky.

Dochází ke zpomalování buněčné obnovy a pleť již ztrácí schopnost vytvářet potřebné množství kolagenu. Jestliže chceme bojovat s příznaky stárnutí, musíme začít o pleť daleko více pečovat, jakmile vypozorujeme první signály stárnutí.

Nepřátele pleti

Mezi největší nepřátele pleti patří absence spánku, dlouhodobý stres, nadměrná konzumace kávy, alkoholu a tabákových výrobků.  Vzhled naší pleti ovlivňují například: nevhodná strava a volné radikály, které se podílejí na nepravidelní pigmentaci a také ztrátě pružnosti pokožky. V létě bychom měli pleť chránit před nadměrným působením UV záření pomocí speciálních krémů s ochranným faktorem a používat make –upy s UV filtrem.

Vhodné vitaminy

Jestliže vybíráme vhodný krém pro naši pleť, měli bychom se zaměřit na to, zda obsahuje retinol, vitaminy C a E, ale také kofein, výtažky z bambusu, zeleného čaje nebo borovic. Vitamin A nám poskytuje zlepšení obranyschopnosti pokožky a stará se nám o elasticitu a regeneraci pokožky. Vitamin C pomáhá stimulovat produkci kolagenu a redukuje hyperpigmentaci. Vitamin E chrání buněčnou membránu před poškozením volnými radikály a také před účinky UV záření.

Kolagen

Jedná se o bílkovinu, která tvoří základ všech pojivových tkání  - vaziv, chrupavek a kostí. Pomáhá ovlivňovat kvalitu pokožky, vlasů a také nehtů. Kolagen je speciální druh „lepidla“, který udržuje pružnost buněk a tkání.  S rostoucím věkem není již tělo schopno produkovat kolagen v dostatečném množství, a tak je nutné dodávat kolagen do organismu zvenčí. Na našem trhu existuje celá řada potravinových doplňků, které obsahují kolagen.

Nezapomeňte na vodu

Dostatečná hydratace pokožky dokáže velmi ovlivnit vzhled a pružnost pokožky.

Měli bychom v průběhu dne dbát na pravidelný a správný přísun tekutin do našeho organismu. Vhodná je čistá pramenitá voda nebo bylinkové čaje.

Starost začíná zevnitř

Zdravě vypadající pokožka velmi prozradí o zdraví člověka. Pokud máme suchou a citlivou pokožku, může to být v důsledku projevu deficitu vitaminu A nebo vitaminu ze skupiny B, kyseliny listové. Dostatečné množství vitaminu C společně s vitaminem E v potravě napomáhá chránit pleť před škodlivými vlivy z vnějšího prostředí, zmírňuje suchost kůže a svědění. Tyto vitaminy také velice účinně působí proti ochablé a matné pokožce. Také dostatečné množství zinku v potravě může napomoci k léčení suché kůže a navíc posiluje obranný systém organismu. V případě nadměrně se mastící pleti se pravděpodobně jedná o nedostatek komplexu vitaminů skupiny B, především vitaminů B2, B6. Deficit vitaminů skupiny B se projevuje také šupinatěním a šedivěním pleti.

AHA kyseliny a kyseliny hyaluronová

Jedná se o ovocné kyseliny, které jsou označeny zkratkou AHA. Tyto kyseliny napomáhají vyhlazovat povrch pleti, kterou hydratují. Kyselina hyaluronová tvoří jednu z hlavních složek mezibuněčné hmoty. Váže na sebe vodu a tím dodává pleti dostatečnou hydrataci.

Kyselina retinová

Napomáhá k hydrataci a vyhlazení pokožky, podporuje tvorbu kolagenu, dokonce tvoří nové povrchové cévy napomáhající dobrému prokrvení pokožky.

Omlaďte pleť masáží

Hlavním příznakem stárnutí je tvorba vrásek. Ty můžeme vyhladit a zjemnit za pomocí masáží. Nejvíce ženy trápí vrásky v oblasti očí  a krku. Proti vráskám na krku si můžeme jednou za týden udělat olejový zábal, který necháme působit půl hodiny a poté naneseme do pokožky krém a zbytky odstraníme za pomocí vlhké žínky. Na vrásky okolo očí můžeme vyzrát pomocí mikromasáže očního okolí. Dlaně přiložíme ke spánkům a pohybem dlaní vedeme pohyb dozadu směrem k uším. Opakujme šest až osmkrát.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.