Kód pojišťovny

Masáž lávovými kameny

Ilustrační obrázek

Tato masáž patří mezi velmi populární a oblíbené terapie, které slouží jak pro celkovou relaxaci, tak pro regeneraci organismu. Ne náhodou je nazývána „královnou mezi masážemi“.Aplikuje se pomoci speciálních masážních hmatů, teplých lávových kamenů, spolu s aromatickými oleji. V úžasném spojení termoterapie, dotyku a vůně se jedná o kombinaci velice nevšedního a příjemného zážitku.

Historie

Blahodárný účinek ztuhlé lávy znali již staří Číňané a Mayové. K stimulujícím masážím celého těla a k terapeutickým rituálům používali vyhlazené čedičové oblázky z mořských hlubin prosycené soli a mořskými minerály. Masáže, které se prováděly pomocí teplých kamenů na tělo, byly velice oblíbené také u starých Inků, v Mezopotánii, v Indii a u Indiánů.

Účinky masáže

Výborná akumulace tepla kamenů a jejich vlnění působí skrz energetická centra v našem organismu. Čakry jsou energetická centra energie, která jsou umístěná podél středové čáry těla, souběžně s míchou. Máme velké množství čaker, z nichž 7 je velmi důležitých a ovlivňují náš fyzický stav a emoce. Pokud jsou naše čakry vyvážené, nepociťujeme žádné potíže. V případě, že je tok energie probíhá v nadměrném tempu a čakra je příliš otevřena, potřebná energie z organismu rychle uniká. V takovém případě jsme bez energie, neumíme řešit své problémy a stáváme se více pasivními. Při masáži se využívá harmonizace čaker a masér využívá potřebných poznatků k posílení nebo utlumení energie. Důležité je navození pocitu harmonie, pohody a zdraví.

Působení tepla

Působení tepla z kamenů proniká do svalstva, dochází k uvolnění křečových stavů, rozpuštění svalových spasmů, ztuhlosti a regenerace tkání. Celkově se zlepšuje krevní oběh, stimuluje lymfatický a imunitní systém. Teplo také napomáhá k regulaci trávení a zrychlení metabolismu. Masáž pomocí lávových kamenů přispívá k odstranění potíží se spánkem, koncentrací a potížemi se uvolnit, při klimakterických potížích. Pozitivní je také účinek masáže na psychiku masírovaného. Tato masáž se proto doporučuje zejména lidem, kteří jsou pod neustálým tlakem a jsou nuceni v krátkém okamžiku podávat nadměrné výkony. Lávové kameny jsou čediče vulkanického původu a mají velmi silnou energetickou vibraci. Tyto kameny se nahřívají ve vodní lázni na teplotu kolem 40 -55 °C. K masáži se používají kameny různé velikosti a musíme se o ně pravidelně starat a čistit je.

Kontraindikace

Tato masáž se nedoporučuje lidem, kteří trpí infekčním onemocněním, záněty, křečovými žilami, onemocněním srdce a vysokým krevním tlakem. Také se nedoporučuje diabetikům a epileptikům, gravidním ženám a při bolestivé menstruaci.

Masáž obličeje a dekoltu lávovými kameny

Jedná se o velice populární trend jak v oblasti kosmetiky, tak i mezi klienty masážních studií. Tuto masáž vyhledávají ženy i muži. Spojuje tepelné účinky lávových kamenů a kosmetickou masáž obličeje. Dokonalá masážní sestava má vynikající účinky v povzbuzení lymfatického systému, uvolnění svalů v oblasti tváře, krku a dekoltu a také omlazuje tvář. Mezi hlavní přínos masáže patří: odstranění bolesti hlavy, zmírnění oční napětí, stimulace nervového systému a růst vlasů.Při masáži obličeje a dekoltu používáme kvalitní obličejový olej v bio kvalitě a odborníci doporučují provádět masáž alespoň 1x za měsíc.

Kontraindikace

Masáž lávovými kameny v oblasti obličeje nesmíme provádět zejména v případě: zvýšené citlivosti na teplo, při ztrátě citlivosti, u nadměrně citlivé pokožky, při infekčním onemocnění, nachlazení, kožních chorobách a ekzémech, zánětlivém onemocnění zubů, dutin, uší nebo očí, po popáleninách nebo spáleninách ze slunce, rozšířených žilkách v oblasti obličeje, po chirurgických zákrocích.

Masáž horkými a studenými lávovými kameny

Masáž s použití kombinace horkých a studených kamenů využívá rozdílného působení teplot, které mají velice stimulační účinek.  Při této masáži dochází k potlačení napětí v organismu a odstranění bolestivých míst. Technika navazuje na indiánské umění masáží, kdy Indiáni masírovali s teplými a studenými kameny. Teplé kameny především hluboce prohřívají svalstvo a tkáně a studené kameny stimulují. Tato kombinace má velmi tonizační efekt.

Masáž horkými mušlemi

K masáži jsou využívány mušle neboli lastury a masírovaný si může dopřát exotický rituál masáže, který se k nám dostal z oblasti Filipín. Součástí masáže je také peeling celého těla a zábal. Toto luxusní a příjemné ošetření určitě stojí za to vyzkoušet a dopřát si jistě zaslouženou relaxaci.

Ajurvédská masáž

Masáž pomocí teplého sezamového oleje nabízí ajurvédská masáž, která dokonale harmonizuje, detoxikuje a omlazuje celé tělo. Při této masáži masér provádí celkovou masáž a maximálně ji uzpůsobuje individuálním potřebám svého klienta. Na rozdíl od jiných technik je ajurvédská masáž více než rutinní technika, jedná se o souhru energií a dokonalé propracování komplexnosti. Pokud potřebujeme uvolit ztuhlé svaly i klouby, zlepšit kvalitu spánku a celkově zharmonizovat, jeví se ajurvédská masáž jako velmi dobrá volba. Zahřátý bylinný olej se dobře absorpuje pokožkou a krásně ji vyživuje a dodá potřebné látky.  Po masáži můžeme jít na několik minut do parního bylinného boxu a znásobíme tak pocit uvolnění a dokonalé relaxace. Olej necháme působit nejméně 30 minut, nejlépe však 12 hodin.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.