Kód pojišťovny

Medová masáž

Ilustrační obrázek
Med je vynikající přírodní prostředek a pro své vlastnosti je používán již od středověku. Můžeme ho používat vnitřně nebo jako kosmetikum v pleťových maskách, krémech…V současné době se med využívá dokonce i při terapeutické masáži k prevenci a léčení různých chorob. Medová masáž je velice příjemná a její hlavní efekt spočívá v detoxikaci škodlivin v těle.

Jak medová masáž probíhá?

Klient leží na břiše a terapeut mu před masáží natře záda teplým rostlinným olejem ( nejvhodnější je olivový). Poté se nanese malé množství medu a jemným pohybem dlaní se med roztírá. Přitom se využívá energie podtlaku. Pod tlakem med napění a z pokožky a svalů se začnou uvolňovat škodlivé látky. V průběhu masáže se konzistence medu postupně mění. Před koncem masáže se z medu stává pěna. Pokud je organismus obsahuje hodně škodlivin, med má až hnědočervenou barvu.

Jaká je reakce na pokožce?

Vzhledem k tomu, že med lepí, kůže se pohybem dlaní prokrví a je červená. Záleží také na druhu a rychlosti přítlaku. Pokud na některých místech kůže nezčervená, je potřeba masírovat déle, až do okamžiku, kdy se med napění a kůže dostane červenou barvu. Jakmile se vytvoří pěna, terapeut otře klientovi záda ručníkem namočeným v teplé vodě.

Doba a aplikace medové masáže

Samotná masáž trvá 20 – 25 minut a její průběh je individuální. V rámci prevence postačí masírovat jednou měsíčně, při potížích jednou až dvakrát týdně. Masírují se především záda, hrudník méně. Po masáži je vhodný odpočinek a doporučuje se pití bylinkových čajů.

U jakých onemocnění můžeme medovou masáž aplikovat?

  • srdečně- cévní onemocnění, potíže s krevním oběhem, střevní a žaludeční potíže, porucha slinivky břišní, slabost ledvin
  • onemocnění kloubů, artróza, poúrazové stavy
  • chronická rýma, choroby vedlejších dutin, bolesti hlavy
  • potíže s usínáním, spánkem, deprese, stavy slabosti
  • klimakterické potíže, poruchy menstruačního cyklu, zaplísnění střev, pokožky nebo orgánů
  • alergie, onemocnění jater, celulitida, problematická pleť

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.