Kód pojišťovny

Pouze krémy nepomohou

Ilustrační obrázek
Mnohé ženy se omylem domnívají, že to nejlepší, co pro sebe mohou udělat, je nákup obrovského množství pleťových krémů, luxusní a dekorativní kosmetiky, mýdel a deodorantů. Bezpochyby kvalitní krémy jsou nutnou součástí péče o pleť. Musíme si však uvědomit, že krása je ze všeho nejvíce závislá na zdraví. Pokud chceme mít čistou a vyhlazenou pleťˇ, kvalitní a lesklé vlasy, musí být náš organismus v dokonalé formě.

Několik pravidel proti vzniku vrásek

  • nekouřit, protože pokožka vadne a zešedne
  • dopřát si 7 – 8 hodin spánku
  • příliš nevystavovat dlouhodobě pokožku na slunci
  • na ochranu pokožky používat extrakty z vitamínu E
  • nevařit z průmyslově připravených polotovarů, ztrácejí velkou část své výživové hodnoty
  • nepobývat dlouhodobě ve znečistěném prostředí

Vlivy ročního období na naši pleť

Stav naší pleti je závislý na mnoha faktorech. Můžeme pozorovat, že na sklonku zimy a na jaře býváme nejvíce oslabeni a unaveni, proto i stav naší pleti bývá v tomto období nejvíce ohrožen. Hlavním důvodem jarní skleslosti je dlouhodobý deficit čerstvé zeleniny a sluníčka

Vliv vitamínů na stav naší pleti a pokožky

Pokud chceme předcházet vzniku vrásek, musíme si uvědomit, že špatná výživa a nedostatek některých minerálů může způsobit předčasné vadnutí pokožky. Drastické omezení proteinů urychluje stárnutí pokožky. Vitamín E se považuje za vitamín, který udržuje mladost a vitamín A je považován za vitamín pokožky. Abychom tedy preventivně ovlivnili stav naší pokožky, je vhodné vybírat si potraviny s obsahem vitamínu A. Vhodnými pokrmy jsou např. : játra, mrkev, mléko, žluté plody ovoce. Vitamín A můžeme do organismu dodat z karotenu, který je obsažen v oranžových plodech.

Pozor na prostředí, ve kterém žijeme

Měli bychom si také všímat toho, kde a v jakém prostředí se pohybujeme a pracujeme. Umělé osvětlení a neónová světla vyvolávají podle amerických dietologů zvýšenou potřebu vitamínu A. Totéž platí pro zaryté fanoušky televize.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.