Kód pojišťovny

Vliv energie na dlouhověkost

Ilustrační obrázek
Životní síla nebo energie je dána geneticky a my ji buď udržujeme v nějakých mezích, nebo ji zhoršujeme zcela nevhodným způsobem života a zhoršeným životním prostředím. V současné moderní době se zdá, že dochází k oslabení energie lidstva jako celku. Činnost mozku se oslabuje stálými stresy nebo působením toxinů. Ty narušují funkci buněk i neuronů. Toxiny ovlivňují páteř i klouby, kde dochází k blokacím, které brání proudění energie. Páteř představuje hlavní energetickou dráhu a má nesmírný význam pro naše zdraví. Páteř se stává smetištěm odpadních látek. Velké množství energie odebírají také plísně a přemnožené mikroorganizmy ve střevě. To se týká hlavně velkých jedlíků.

Odkud člověk čerpá energii?

Člověk čerpá energii ze sacharidů ( obiloviny, ovoce, zelenina). Tato energie je důležitá hlavně pro regeneraci organizmu. Další vývoj probíhá za pomocí regeneračních dějů a ty jsou nám dány geneticky.

Délka lidského života

Naše současná věda odhaduje teoretickou délku života asi na 120 let. Skutečná délka našeho života je nám dána od narození a člověk si ji svým způsobem života prodlužuje, nebo zkracuje. Stále není ujasněno, zda dlouhověkost dědíme po matce či otci. Bylo prokázáno, že aktivní život nám prodlužuje kaloricky omezená, ale hodnotná strava.

Když energie chybí

Pokud se nám energie nedostává a cítíme se neustále vyčerpaní, tak určitě vedeme nesprávný způsob života. Na spotřebu energie nejcitlivěji reaguje zažívání. Je proto důležité dbát na správnou kombinaci potravin, protože ty látky, které jsou lépe stravitelné, se také lépe využívají z hlediska energie a ochranných látek.

Vlivy na proces stárnutí

Buňky a tkáně našeho imunitního systému velmi ovlivňuje proces stárnutí. Patří zde mícha, slezina, lymfatické žlázy a hlavně zažívací trakt. Pro co nejlepší imunitu jsou důležité lymfocyty, bílé krvinky, které stále cirkulují v našem těle. Pokud se chceme dožít vysokého věku, musíme doplňovat naši energii i netradičními způsoby. Je třeba se obklopovat přírodou a vyhledávat společnost příjemných lidí, kteří kolem sebe šíří příjemnou energii.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.