Kód pojišťovny

Vůně do místnosti

Ilustrační obrázek
Při vstupu do místnosti jsou převládající pachy a vůně obvykle tím prvním, čeho si všimneme. Pocit, který nás ovlivní, může být buďto příjemný, nebo nepříjemný. Aby náš domov voněl a naše smysly byly příjemně a harmonicky naladěné, patří již ke starým tradicím. Obvykle i naše vzpomínka na domov bývá spojená s nějakou vůní. Ve viktorianské době byly například oblíbené levandulové váčky, které se dávaly do prádelníku.

Studovny a pracovny

V pracovnách je vzduch obvykle plný nepříjemných pachů a místnosti jsou špatně větrané. V případě, že pracujete ve velkých prostorách, je obtížné si celou plochu navonět. Takový nejosobnější způsob, jak můžeme používat vůně, je nakapat pár kapek oblíbené vůně na kapesník nebo přidat pár kapek do šálku horké vody a postavit ho na stůl. Do pracoven jsou vhodné např. tyto oleje: citron, meduňka, bergamot, bazalka, rozmarýn, šalvěj muškátová, jalovec. Vždy dodržujte doporučené dávkování, protože příliš velké dávky mohou vyvolat ospalost.

Vůně do obývacích pokojů

V obývacích pokojích můžeme použít aromalampu, při níž se využívá odpařování silic. Aromalampa by však neměla hořet déle než třicet minut. Můžeme použít buďto jednotlivé oleje nebo směsi. Mezi vhodné oleje patří např. růže, pelargónie, pomeranč, levandule. Pokud chceme navodit intimní atmosféru můžeme použít santalové dřevo, popř. pačuli. pro relaxaci je vhodná např. pelargónie, levandule, ylang – ylang.

Vůně do ložnice

Jestliže chceme klidně spát, můžeme použít růži, nerol, levanduli. Jako odpuzovače hmyzu eukalyptus, meduňku nebo voňatku.

Vůně vhodné pro večírky

Pokud potřebujeme vytvořit pohodovou atmosféru pro večírek, použijte šalvěj muškátovou nebo jasmín. Pro slavnostní příležitost připravte směs z kořenatějších olejů, jakými jsou např. kadidlo, cedrové dřevo, santalové dřevo, skořice, pomeranč sladký. Z jemnějších osvěžujících vůní lze použít také voňatku nebo neroli.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.