Kód pojišťovny

Lymfodrenáž

Ilustrační obrázek
Lymfodrenáž neboli lymfatická drenáž je hmatové techniky, která působí na naše lymfy. Úkolem lymfy ( mízní tekutiny) je čistit organizmus od zplodin látkové výměny. Lymfatický systém je považován vlastně za čističku našeho organismu, protože odvádí z těla veškeré metabolity. Sbírá také bakterie, viry a různé cizorodé látky, které nejsou schopny projít žilní stěnou. Masáž je prováděna malým tlakem bez pomocí olejů nebo emulzí. Se špatnou funkcí lymfatického systému souvisí činnost ledvin a jater. Pokud jsou tyto dva orgány v nepohodě, můžeme cítit únavu, otok končetin, celkovou zesláblost organizmu nebo poruchu pokožky.

Při jakých potížích je vhodné provádět lymfodrenáž?

Lymfodrenáž lze provádět jako základní ošetření partií, která je postižena celulitidou, slouží k rychlejší regeneraci pokožky, pomáhá unaveným končetinám, zlepšuje imunitu, provádí se i u některých pooperačních stavů, které jsou provázeny otokem ( nutná konzultace lékaře).

Jaké jsou kontraindikace?

Lymfodrenáž nelze aplikovat u vážných problémů s žilním systémem, při poruchách srdce, vysokém krevním tlaku, celkové infekci, po některých vážných operacích.

Pokud chceme tvarovat kritické partie

V případě, že chceme zvolíme lymfodrenáž jako součást z některých kosmetických postupů, musíme také ještě navíc dodržovat některá pravidla. Základem je péče o ledviny – nutno dodržovat pitný režim. Našemu tělu bychom měli dopřát dostatek vlákniny a potravu s dostatkem minerálů a stopových prvků. Svůj denní režim doplňte o pohybové aktivity jakými je plavání, lehký aerobic, jízda na kole, dlouhé procházky.

Chcete zpevnit tkáně?

Vyzkoušejte si doma zábal kritických partií. Ošetřete si např. dolní končetiny peelingem a zakupte si některou ze zeštíhlujících emulzí a zakryjte partie folií. Pře s si dejte teplu deku nebo bavlněné tepláky a klidně zhruba 25 minut zůstaňte ležet a relaxujte. Tyto kůry jsou vhodné zejména pro partie na břiše nebo stehnech. Rozhodně se vyvarujte hladovění a radikálních jídelních kroků.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.