Kód pojišťovny

Ženy závislé na lásce

Ilustrační obrázek

Patříte k těm typům žen, které jsou ochotny udělat pro svou lásku a své blízké první poslední a zapomínáte při tom na sebe? Tak v tom případě byste se měly nad sebou vážně zamyslet. Vášnivá touha žít jen pro toho druhého a zcela se podřizovat jeho přáním, může někdy hraničit až v závislost na sebeobětování a starosti o partnera. Obzvláště v případech,  kdy milujete partnera bezmezně v celé jeho kráse a jste vztahem přímo posedlá. Žena. která je závislá na lásce stejně jako narkoman si svůj problém nepřipouští a libuje si tak v nevděčné roli zachránkyně.

Přitahují vás problémoví muži?

Jestliže máte potřebu do roztrhání těla pečovat o svého drahého, pak zřejmě máte u sebe zakořeněný pocit zakusit pocit nadřazenosti a potřebnosti. Tzv.problémoví muži jako alkoholici, narkomani, psychicky nemocní nebo workoholici vaši pomoc sice potřebují, ale jedná se vůbec o lásku? Neskrývá se někdy za touto posedlostí strach, že zůstanete samy a nikdo vás nebude mít rád? Nabízet totiž svou lásku v neději, že muž pro kterého se obětujeme nás této úzkosti zbaví je naprosto bláhové. Tím, že někomu pomáháte a sama jste si tuto cestu vybrala nemůžete očekávat bezmeznou oddanost.

Citové strádání

Ženy, které přehnaně milují mají několik společných znaků. Většinou se jedná o ženy, které trpěly citovou frustrací a svůj nedostatek péče v dětství si vynahrazují úzkostnou péčí o ostatní a vyhledávají především takové muže, kteří vypadají, že pomoc potřebují. Ženy samaritánky mají strach ze samoty a pro udržení vztahu udělají cokoli bez ohledu na náročnost a dostupnost požadavku. Většinou se jedná o ženy s velmi nízkým sebevědomím a sebe samotné vnímají jako bezcennou  bytost a domnívají se, že si musí vše pracně zasloužit.

Nežijte jen pro lásku

Zamilovanost je určitě čarovná a opojná, ale láska by se neměla stát jedinou životní náplní. V případě, že žijete pouze pro jednu věc ( ať už se to týká čehokoli), stáváte se na této věci automaticky závislá a pokud je najednou vše jinak, nemáte již nic na čem vám záleží. Pokud své deprese zabíjíte vzrušením z navázáním nestabilních vztahů, neměly byste zavírat oči nad realitou a žít ve světě iluzí a fantazií, jak by věci mohly vypadat. Jako všestranné osobnosti se vám bude žít určitě lépe a lidé vás budou mít raději. Naučte se dávat více sama sobě a přehodnoťte své životní postoje, tak abyste měla radost ze života.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.